Thursday, June 29, 2017

Syawal 1438H

Assalamualaikum.

It's already the 5th day of Eid Al-Fitr. 
Hope it's still not too late to wish you Selamat Hari Raya!!

How's your raya? Seronok? Bosan? Biasa je?

Tahun ni, tahun ke-5 Sab and Hanee sambut raya without Daddy. But it's okayyy. We still have Atoks, Uncles and Brothers around~ =) 

Raya di Johor aja kita. Bila ntah dapat raya jauh. Adakah rezeki? Hanya Allah yg Maha Tahu. 
Dulu berangan nak raya Kedah.. berangan nak raya Sabah... coz of late husband's parents asalnya dari Kedah and Sabah. Tapi tinggal angan-angan aja lah. Huhu. 

It's okay, kalau Sab panjang umur, memang Sab akan bawak Hanee pergi Sabah sana. Amin! But one of late husband's uncle that's in my list to meet sudah passed away last week.. I remember him cause dia datang dari jauh to our wedding in 2011. Innalillahi wainna ilaihi rojiuunn. =(

This year i did not buy any baju raya for myself. Kasut raya pun tiada. Bukan sebab dah beli awal atau apa. Memang tak beli pun. This year, i pakai apa yang ada and i felt happy and bersyukur. =)

However i did buy baju raya for Hanee. kat Tesco. Hahaha, kelakar rasanya. Tiada apa yang nak dimalukan anyway, still cute and cantik-cantik apa. Murah lagi. Adalah 2 pasang baju kurung cotton bunga-bunga and beberapa baju jalan.

And rupa-rupanya, itulah perasaannya... apabila emak abah tidak kisah mereka tiada baju baru, asalkan anak dapat baju baru..kasut raya baru.. =)

Hmm, teringat dulu kecik-kecik, emak abah selalu macam dapat bagi apa yang sab nak... padahal entah-entah mak abah susah payah cari duit supaya sab and adik beradik dapat apa yang kami nak.. =(

Anyway, am still not sure whether this year nak buat open house or not. We'll see lah whether got budget terlebih. Not wajib pun kan? =P . Plus, my house is always open for kawan-kawan to come visit and lepak apa... tak perlu tunggu raya to open the house. Hihi. 

Before i end this post, jomlah kita kumpul duit for ibadah Korban pula ok? Tak dapat seekor, sebahagian pun tidak apa.

Okies bai~ 

No comments: